Sinterklaas en Pieten hebben een heerlijke periode in Spanje achter de rug. Lekker bijkomen en uitrusten, maar zich natuurlijk ook weer klaarmaken voor een nieuwe Sinterklaasperiode in Nederland. Het aftellen is nu langzaamaan begonnen. Ze kijken met veel plezier uit naar hun bezoek aan de gemeente Geertruidenberg. En ze zijn niet de enigen. Dingeman, de vriend van Sinterklaas, kan niet wachten tot het zover is. Hij houdt op zijn kalender precies bij wat er komende periode allemaal staat te gebeuren.

SG19 IMG 4102Het lijkt nog zo kort geleden dat we de pakjesboot uitzwaaiden, het jaar is omgevlogen. En nu kijken we met spanning uit naar de dag dat ze weer aankomen in onze gemeente. Sint en de Pieten zijn druk bezig met alle voorbereidingen. De emmers met sop zijn niet aan te slepen. De stoomboot wordt helemaal gepoetst, de staf is weer blinkend schoon en ook Amerigo krijgt een goede sopbeurt. Alle pakken, petten en veren worden gewassen en natuurlijk zijn ook de mantel en mijter niet vergeten. Maar niet alleen Sint en de Pieten zijn druk in de weer ook het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer (SNCGBRV) en natuurlijk Dingeman hebben al de nodige voorbereidingen getroffen. Om zeker op tijd klaar te zijn voor het gezellige bezoek.

Jaarlijks feestje

Natuurlijk is de hele Sinterklaasperiode een feest. Maar de aankomst van Sinterklaas en Pieten blijft het meest bijzonder. Zondag 17 november varen ze Passantenhaven binnen, maar een intocht met alleen een stoomboot is natuurlijk niet compleet. Met jullie, kinderen, ouders, grootouders en alle andere Sint liefhebbers, maakt het Sint Nicolaas Comité er weer iets bijzonders van. Wij hopen dat jij erbij bent, want het wordt één groot feest. Om 12.30 uur heet Dingeman jullie graag welkom aan de haven en kan de show beginnen. En dan samen wachten tot de pakjesboot de haven binnenvaart. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats, dus kom zoveel mogelijk te voet.

Kindermiddag Dongemond
Omdat we Sint en de Pieten bijna een jaar hebben moeten missen, gaat het feest ’s middags gewoon door tijdens de kindermiddag op het Dongemond College. Na de intocht wandelen de Pieten richting Raamsdonksveer en jij loopt gezellig met ze mee. Sinterklaas en Hoofdpiet volgen als laatsten. Wil jij dansen en zingen met de Pieten, heb je wat speciaals te vertellen aan Sinterklaas of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Zorg dan zeker dat je er bij bent. Vanaf 1 november zijn de toegangskaartjes verkrijgbaar op verschillende punten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Voor een kaartje betaal je € 1. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start, maar de deuren van het Dongemond College gaan al eerder open.
 
Bedankt
Deze maand mocht het Sint Nicolaas Comité een prachtig bedrag in ontvangst nemen vanuit Rabo ClubSupport. Mede dankzij jullie stemmen kregen wij het prachtige bedrag van € 507,82. Een mooie bijdrage aan een heerlijk Sinterklaasfeest. Heel erg bedankt voor alle stemmen!
Ga naar www.rabo-clubsupport.nl/amerstreek voor het uitbrengen van uw stem of meer informatie.
 
Helpende hand
Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan het mooiste feest van het jaar? Natuurlijk zijn sponsoring en donaties altijd welkom, maar ook helpende handen kunnen wij goed gebruiken. Wil jij ons ondersteunen tijdens de intocht en uittocht? Help je graag tijdens een van de andere activiteiten? Of lijkt het je juist leuk betrokken te zijn bij de voorbereidingen? Laat zeker van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Via onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl blijf je op de hoogte van al het nieuws en activiteiten.