Zijn jullie er klaar voor?

Het is zeker nog wel wat nachtjes slapen, maar toch komt zondag 17 november in rap tempo dichterbij. Sinterklaas en Pieten zijn druk bezig om op tijd klaar te zijn voor hun reis naar Nederland. Maar ben jij er eigenlijk ook wel een beetje klaar voor? Heb je je potloden al geslepen voor al die mooie tekeningen die je gaat maken? Heb je voldoende schoenpoets in huis, om je schoenen te laten glimmen of heb je al geoefend op je handschrift voor de mooiste brief die Sinterklaas ooit heeft gelezen? En natuurlijk mag de keel alvast geschraapt en de stembanden gesmeerd worden voor alle mooie liedjes die je straks gaat zingen voor Sint en Piet.

SG19 L2 Bezoek Sint en Pieten komt dichterbij 30 10 2019

En misschien weet je nog wel meer leuke dingen om te doen voor Sinterklaas en alle Pieten. Eens wat anders dan een mooie tekening of brief. Je hebt nu in ieder geval nog wat tijd om te oefenen en dan kun je ze met iets heel speciaals verrassen. Wij weten in ieder geval dat Dingeman ook al hard aan het oefenen is. Hij wil natuurlijk goed voor de dag komen op 17 november. Hij heeft al heel wat liedjes en welkomstwoorden geoefend om onze vrienden uit Spanje een warm welkom te geven.

Jaarlijks feestje

Want de hele Sinterklaasperiode is natuurlijk een feest. Maar de aankomst van Sinterklaas en de Pieten blijft toch het meest bijzonder. Zondag 17 november varen ze de Passantenhaven binnen, maar een intocht met alleen een stoomboot is natuurlijk niet compleet. Met jullie, kinderen, ouders, grootouders en alle andere Sint liefhebbers, maakt het Sint Nicolaas Comité er weer iets bijzonders van. Wij hopen dat jij er bij bent, want het wordt één groot feest. Om 12.30 uur heet Dingeman jullie graag welkom aan de haven en kan de show beginnen. En dan samen wachten tot de pakjesboot de haven binnenvaart. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats, dus kom zoveel mogelijk te voet.

Kindermiddag Dongemond

Omdat we Sinterklaas en alle Pieten bijna een jaar niet hebben gezien, gaat het feest ’s middags gewoon door. Kom jij ook naar de kindermiddag op het Dongemond College? Na de intocht wandel je met de Pieten richting Raamsdonksveer. Sinterklaas en Hoofdpiet volgen als laatsten. Wil jij dansen en zingen met de Pieten, heb je wat speciaals te vertellen aan Sinterklaas of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Zorg dan dat je er bij bent! Vanaf 1 november zijn de toegangskaartjes verkrijgbaar bij DIJK36 en Schoenmakerij De Leest in Raamsdonksveer en bij Slijterij Quist in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start, maar de deuren van het Dongemond College gaan al eerder open. 

SG19 IMG 4248
Blijf op de hoogte

Dingeman maakt er ieder jaar een feestje van voor jullie, maar natuurlijk ook voor Sint en Pieten. Hij is weer met van alles bezig en zou best nog eens jullie hulp kunnen gebruiken. Houd dus zeker ons Facebookpagina Sint GBRV in de gaten. En natuurlijk onze websitewww.sintgeertruidenberg.nl, waar je ook op zoek kunt naar leuke verhalen of spelletjes en kunt mailen naar Sinterklaas.