Streep jij ook de dagen af tot zondag 17 november? De dag dat we Sint en Pieten weer kunnen zien en spreken in onze gemeente. De pakjesboot ligt klaar voor vertrek, helemaal bepakt en bezakt. Het paard staat te trappelen van ongeduld. De Pieten gooien bijna de trossen los. De boot zal nu snel uit Spanje vertrekken om op tijd aan te leggen in de Passantenhaven. Ja, het aftellen is nu echt begonnen! Vrind van Sint Dingeman telt in ieder geval mee.

SG19 Aftellen naar bezoek Sint en Pieten 06 11 2018 02

Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer en natuurlijk Dingeman kijken met spanning uit naar de intocht op zondag 17 november. De grootste voorbereidingen zijn gereed, de laatste pepernoten worden aan boord gebracht en alle Pieten hebben hun koffer klaar staan. Het ziet ernaar uit dat alles op tijd gereed is. We hebben er dus het volste vertrouwen in, dat het een soepele intocht wordt. Daar zorgen Sint en Pieten wel voor en ook Dingeman draagt hieraan graag zijn steentje bij. Dit jaar gaat er vast niets mis, toch?

SG 2019 L3 Aftellen naar bezoek Sint en Pieten 06 11 2018 01Welkom!
Om Sint en de Pieten zich helemaal welkom te laten voelen, zal de speciale Sintvlag binnenkort wapperen op de brug. Een mooi herkenningspunt om de haven te vinden. Geertruidenberg en Raamsdonksveer kunnen gewoon niet voorbij gevaren worden. Sinterklaas is vast blij Vrind van Sint Dingeman weer te zien. En hij wil zeker de nieuwe burgemeester, Marian Witte, ontmoeten. Maar hij kijkt er vooral naar uit om jullie straks weer allemaal aan de haven te zien staan. Toch altijd weer spannend of Sint en Pieten op tijd de haven komen ingevaren. Gelukkig hebben we Dingeman die zorgt er vast voor dat er niets spannend gebeurt. Hij laat eind deze week via een speciale Sintvlog van zich horen. Houd dus zeker Facebook in de gaten!

Met zijn allen
Heb jij je verlanglijstje al gereed, je schoenen gepoetst, een mooie tekening gemaakt en alle mooie liedjes geoefend? Of heb je iets anders speciaals ingestudeerd? Dan ben jij helemaal klaar voor het jaarlijkse bezoek van Sint en Pieten. Ben je nog niet klaar, gelukkig heb je nog even. Maar wacht niet te lang, de dagen vliegen om. En dan staan we zondag 17 november weer met zijn allen de pakjesboot op te wachten. We willen graag dat iedereen een mooi plaatsje kan vinden aan de haven. Dus voor auto’s en fietsen is geen plaats. Kom zoveel mogelijk te voet. Kom je op de fiets dan plaatst je die in de speciale fietsenstalling op het grasveld bij het Brandepoortbastion.

Muzikale kindermiddag
En natuurlijk gaat het feest ’s middags gewoon nog even door tijdens de kindermiddag op het Dongemond College. Het beloofd een gezellige middag te worden waarbij gezongen en gedanst wordt. Na de intocht wandelen de Pieten richting Raamsdonksveer en jij loopt gezellig met ze mee. Sinterklaas en Hoofdpiet volgen als laatsten. Vanaf 14.00 uur gaan de deuren open, je bent welkom via de ingang aan de Collegeweg. Er staan schminkers klaar om jou een kleurrijk koppie te geven. Om 14.30 gaat de show van start. Zin in een gezellige middag? Zorg dan dat je er bij bent. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar bij DIJK36 en Schoenmakerij De Leest in Raamsdonksveer en bij Slijterij Quist in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1. Op=op.

Op de hoogte blijven van alle Sint activiteiten en nieuws van Dingeman? Kijk op de Facebookpagina Sint GBRV. Ben je op zoek naar leuke verhalen, spelletjes of wil je mailen naar Sinterklaas ga dan snel naar onze gezellige website www.sintgeertruidenberg.nl.