De spanning neemt toe, het is nu echt nog maar een paar nachtjes slapen… Leek vorige week alles nog tiptop in orde. Deze week liet vriend van Sint, Dingeman, helaas hele andere beelden zien in de Sintvlog. De stoomboot is onderweg, maar wie zitten er allemaal aan boord? Dat Sinterklaas komt dat staat vast, maar hoe zit het met de Pieten? Hopelijk vaart zondag 17 november een goed gevulde pakjesboot de haven binnen, maar zeker weten doen we het niet. Dat wordt afwachten…

SG19 L4 Komt alles wel goed 12 11 2018 02

De stoomboot is in volle vaart op weg naar Nederland. Sinterklaas heeft zin in zijn jaarlijkse bezoek. En hij kijkt uit naar zijn kennismaking met burgemeester Marian Witte. Maar komt dat wek goed? Ze denkt op weg te gaan naar de haven in Geertruidenberg, maar waarom duurt haar route dan 16 uur en 23 minuten? En wethouder John van Vugt die er dit jaar niet bij hoeft te zijn in de haven. Gaat enthousiast op weg naar Madrid voor een gezellig onderonsje met de Pieten voordat zij vertrekken naar Nederland. Maar Madrid is toch niet maar 4 minuten op de fiets? Er gaat iets verkeerd, komt dat wel goed?

Hulptroepen
En al ben jij geen Piet of burgemeester, toch kun je Dingeman helpen. Creabea en Isabella maken er ieder jaar een swingend feestje van tijdens de kindermiddag. Maar Dingeman is bang dat zij er dit jaar helemaal niet bij zijn. Om het feestje toch door te laten gaan, kan hij jouw hulp goed gebruiken. Ben jij een echte ster, of kun jij iets gewoon heel goed? Alleen of samen met een vriend of vriendin? Dan zijn wij benieuwd naar jouw/jullie spannende, mooie, grappige, leuke, magische of verrassende act. Maak er een filmpje van en mail dat meteen door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Inderdaad met een t.) Heb jij de Sintvlog nog niet gezien? Ga snel naar ons YouTube kanaal VrintVanSint en bekijk de 4 speciale Sintvlogs met Dingeman en Guus. Natuurlijk vind je een link naar de vlogs op onze Facebookpagina SintGBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.

Helemaal gereed?
Niemand weet of het zondag goed zal komen, maar ben jij eigenlijk al helemaal klaar voor het bezoek van Sint? Zijn alle Sinterklaasliedjes geoefend, heb je de kleurplaat gekleurd en is je verlanglijstje gereed? (De kleurplaat wordt uitgedeeld aan groep 1 t/m 4 op alle basisscholen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. En je vindt hem op onze website en facebookpagina.) Dan is het nu alleen nog aftellen tot aan de intocht. Zaterdag laat Sint zijn neus zien in Apeldoorn. Daarna vaart de pakjesboot zo snel mogelijk door naar de Passantenhaven in Geertruidenberg. Zodat wij hem zondag 17 november onze haven binnen kunnen zien varen. Om 12.30 uur gaat de act aan de haven van start en komen we er samen achter of alles goed komt. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats, dus kom zoveel mogelijk te voet. Fietsen mogen alleen geplaatst worden in de speciale fietsenstalling op het grasveld bij het Brandepoortbastion.

SG19 L4 Komt alles wel goed 12 11 2018 03Een mooi feestje
De vlag hangt uit, feest jij zondag mee tijdens de intocht? Kom samen met je broer, zus, papa, mama, opa en oma, dan maken we er met zijn allen een mooi feest van. Tekeningen en kleurplaten nemen de Postpieten graag in ontvangst. Oprollen is niet nodig, dan kunnen Sint en de Pieten meteen zien hoe mooi jouw kunstwerk is geworden. En wie weet vindt Sint jouw tekening zo mooi dat je aan mag schuiven bij het Sinterklaasontbijt op zaterdag 30 november. Dus zet er wel jouw gegevens op.

Magische en muzikale kindermiddag
Sint en de Pieten feesten na de aankomst graag nog even verder. En dat doen ze het liefst met jou! Tijdens de kindermiddag kun je bijpraten met Sint, gezellig dansen en zingen met de Pieten. Natuurlijk laat De Koele Pietenband van zich horen. En er zijn schminksters die de mooiste sinterklaascreaties op jouw gezicht toveren. De zaal van het Dongemond College gaat om 14.00 uur open. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start. Via de ingang aan de collegeweg bereik je de school. Natuurlijk gebeurt er tijdens de kindermiddag altijd iets. Maar wat is nu een pepernotenshow zonder Creabea en Isabella? Wij dan ook erg benieuwd naar jullie acts! We maken er samen een gezellige middag van. Haal jouw toegangskaartje bij DIJK36 en Schoenmakerij De Leest in Raamsdonksveer en bij Slijterij Quist in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1. Op=op. Uitverkocht

Nog meer Sint
Natuurlijk kun jij Sint en hopelijk ook de Pieten vaker zien en spreken. Zo staan er diverse winkelbezoeken op de planning. Zaterdag 30 november brengen ze een bezoek aan de Plus. Op woensdag 4 december kun je ze ontmoeten bij Albert Heijn en loop je ze ook tegen het lijf bij de Jumbo. Maar je komt ze vast nog veel vaker tegen! En al is het nog ver weg, vrijdag 6 december zwaaien we Sint en de Pieten uit. Voor tijden, foto’s en extra informatie ga je naar onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.