Alles komt goed tijdens zonnige intocht!

Zoals elk jaar ontvangt Dingeman een heleboel enthousiaste kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in de Passantenhaven. Allemaal voor een mooie ontvangst van Sinterklaas, maar komen er wel genoeg Pieten mee? Een zonnige zondagmiddag, spanning of de haven wel gevonden zal worden en heel veel Sinterklaasliedjes. Natuurlijk gaat er wat mis, maar uiteindelijk wordt alles opgelost. En om kwart over 1 komt Pakjesboot 8 de haven binnengevaren. Met Sinterklaas en een heleboel Pieten. Klaar om er een mooi feestje van te maken in de gemeente Geertruidenberg.

Dingeman en publiek staan al klaar aan de haven als de eerste Pieten in zicht komen. Maar wat vertellen ze nu? Pieten kwijt, cadeautjes die niet ingepakt zijn, te weinig pepernoten en geen Showpieten. Wat voor feestje moet dat nu worden? Gelukkig willen een heleboel mensen helpen. En zo komen uit het publiek een Hulppiet, inpakpapier, plakband en een zak versgebakken pepernoten. Dankzij de snelle boot van de Politiepiet en de behendige Flyboardpiet komen alle spullen bij Dingeman terecht. En wat fijn ook Showpieten Crea Bea en Isabella worden herenigd. Dus de Pepernotenshow kan gewoon doorgaan.

L5 Alles komt goed 20 11 2019 06

(Loco)burgemeester
Wie de Vlogs van Dingeman heeft gevolgd, is al op de hoogte van de problemen. En naast Pieten, pepernoten en inpakproblemen heb je dan ook gezien dat burgemeester Marian Witte en wethouder John van Vugt twee adressen omgewisseld hebben. Waardoor de burgemeester in Madrid staat en niet in de haven. En John die op weg is naar Madrid in de Passantenhaven terecht komt. Gelukkig heeft John van Vugt vorig jaar al ervaring opgedaan met het ontvangen van Sinterklaas. Dus toen de speciaal gebrachte ambtsketting om zijn nek hing, was hij er dit jaar ook helemaal klaar voor.

Haven gevonden
Na de hulp van het publiek, de snelle politieboot van Politiepiet en de op water zwevende, stoere Flyboardpiet komt dan ook Pakjesboot 8 in zicht. Maar wat nu, hij vaart zo pardoes de haven voorbij. Gelukkig genoeg Pieten en kinderen in de buurt om Sinterklaas te waarschuwen en na een hoop spanning en sensatie komt dan toch echt de boot van Sinterklaas de haven ingevaren. En wat een fijne verrassing zo te zien is hij niet alleen aan boord. Leken de Pieten eerst spoorloos te zijn, uiteindelijk hebben ze de trein laten staan en zijn op tijd aan boord gegaan. Waar Sinterklaas en alle Pieten enthousiast zwaaien naar Locoburgemeester John van Vugt, Vriend van Sint Dingeman en iedereen in het publiek.

L5 handjes pepernoten en tekeningen 20 11 2019 11Handjes, pepernoten en tekeningen
Na een kort welkomstwoordje gaan Sint, Pieten en de Muziekpieten snel van boord. Waar heel wat high fives en handjes worden uitgedeeld, maar natuurlijk ook pepernoten. En Sint en Pieten worden overladen met tekeningen en zijn met heel wat kinderen op de foto gezet. Een zonnige, spannende, maar ook een hele gezellige start van de Sinterklaasperiode in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. En iedereen die nog niet uitgefeest is, loopt gezellig met de Pieten richting Dongemond college voor een muzikale Pepernotenshow tijdens de kindermiddag.

Pepernotenshow
Gezellige drukte in de aula van het Dongemond college. Heel wat kleine Pietjes en Sintjes met mooi geschminkte gezichten zijn klaar voor een gezellige feestmiddag. Als de Pepernotenshow met Creabea en Isabella van start gaat, is het feest compleet. Samen een chocoladedans instuderen en prachtige optredens van de kinderen die Dingeman hulp aanboden, toen hij hoorde dat er dit jaar geen Showpieten zouden komen. Samen een kleurcode kraken, liedjes zingen en de langste polonaise vormen. Alle kinderen helpen mee en als de kleurcode gekraakt is en de Muziekpieten op de juiste volgorde staan. Is het tijd voor Sint en Hoofdpiet om hun gezicht te laten zien. Handjes, liedjes en enkele cadeautjes worden uitgedeeld. En na een mooie foto met Sint en Piet en een lekker ijsje, vertrekken de kinderen en ouders voldaan naar huis.
 
Nog meer Sint
Natuurlijk kun jij Sint en Pieten vaker zien en spreken. Zo staan er diverse winkelbezoeken op de planning. Zaterdag 30 november brengen ze een bezoek aan de Plus. Op woensdag 4 december kun je ze ontmoeten bij Albert Heijn en loop je ze ook tegen het lijf bij de Jumbo. En misschien ben jij wel een van de gelukkigen die 30 november aan mogen schuiven bij het Sinterklaasontbijt. En al is het nog ver weg, vrijdag 6 december zwaaien we Sint en de Pieten uit. Voor tijden, foto’s en extra informatie ga je naar onze Facebookpagina Sint GBRV en website www.sintgeertruidenberg.nl.