Spruiten, spruiten en nog eens spruiten

Spanje - Streep jij de dagen ook af tot aan 19 november? Want ja, dan is het eindelijk zover. Dan zetten Sint en de Pieten voet aan wal in de Passantenhaven van Geertruidenberg. En een dag eerder worden ze verwelkomd in Dokkum. De stoomboot ligt klaar, helemaal bepakt en bezakt. Het paard staat te trappelen van ongeduld. Ze gooien liever vandaag dan morgen de trossen los. Ja, het aftellen is nu echt begonnen!

Het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer en Dingeman kijken met spanning uit naar de intocht op zondag 19 november. Nu zijn ze nog druk bezig met alle voorbereidingen. Maar het lukt ze ieder jaar om alles op tijd gereed te hebben, dus laten we daar ook dit jaar weer alle vertrouwen in hebben. Of moeten we ons misschien toch al een beetje zorgen maken…

Welkom!
Om Sint en de Pieten zich helemaal welkom te laten voelen, wordt binnenkort een nieuwe Sintvlag gehesen op de brug. Meteen een mooi herkenningspunt om de haven te vinden. Of zouden er toch nog steeds extra pijlen nodig zijn om de weg naar de haven te wijzen? Om ervoor te zorgen dat iedereen plaats heeft in de haven is er voor auto’s en fietsen geen plaats in de Passantenhaven. Dus kom zoveel mogelijk te voet. Fiets mogen alleen geplaatst worden in de speciale fietsenstalling op het grasveld bij het Brandepoortbastion.

Graag of raar die spruiten?
L3 Spruiten spruiten en nog eens spruiten 9 11 2017 01Kijk jij, net als Dingeman, ook reikhalzend uit naar het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet? Je hebt vast al een verlanglijst klaar, iets lekkers voor het paard en je schoenen zijn zeker blinkend gepoetst. Maar heb je ook al netjes je bord met spruiten leeggegeten? Sint en Bakpiet willen graag dat wij gaan smullen van spruiten, maar dan moet je ze wel lekker vinden. Gelukkig weet Dingeman daar nu de oplossing voor. Een snufje graagstof en die spruiten slok je met smaak naar binnen. Dus alles loopt op rolletjes, toch? We zagen de kok toch graagstof over de spruiten gooien. Of werd er toch iets anders op gestrooid? Iets van smaakstof, zuurstof... Oh, oh, het was toch geen raarstof?

Spruiten verspreid
Spruiten die iedereen lekker vindt, dat is fijn. Dingeman deelt ze dan ook met plezier uit. Maar moeten we hier nu wel blij mee zijn? Gaat dat wel goedkomen? In Spanje loopt alles in ieder geval op rolletjes, de pakjes worden mooi ingepakt door de Pieten en Creabea maakt er echt wat moois van. Daar mogen we best wat voor terugdoen. Maak alvast een mooie tekening of plakwerk om tijdens de intocht aan een van de Postpieten te geven. Op deze website kleurplaat waarmee een hele bijzondere ochtend te winnen is. Naast het kleuren en knutselen ben je natuurlijk samen met je broer, zus, papa, mama, opa en oma hard aan het oefenen op al die mooie Sinterklaasliedjes. Dan kunnen we naast wegwijspijlen, Sint en de Pieten de haven in zingen. Misschien gaat de stoomboot er zelfs wel sneller van varen… Dingeman, het comité en burgemeester Willemijn van Hees hebben in ieder geval al heel veel zin in de intocht en jij vast ook! Zorg dat je om 12.30 uur aan de Passantenhaven staat en help Dingeman mee met de ontvangst van Sinterklaas en de Pieten.

Kindermiddag Dongemond
Sint en de Pieten hebben jullie al bijna een jaar niet gezien, daarom houden ze het niet bij de intocht alleen. Tijdens de kindermiddag op het Dongemond College in Raamsdonksveer feesten ze graag verder. Na de intocht wandelen de Pieten richting Raamsdonksveer en jij loopt gezellig met ze mee. Sinterklaas en Hoofdpiet sluiten de stoet af. Wil jij dansen en zingen met de Pieten, heb je wat speciaals te vertellen aan Sinterklaas of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Dan wil je de kindermiddag zeker niet missen. Ook hier staan weer spannende dingen te gebeuren Creabea gaat voor een smakelijke spruit, maar gaat dat wel goed. Helpen jullie mee om er een geslaagde middag van te maken? Haal jouw toegangskaartje bij Foto Toon Siemons en T&Espresso in Raamsdonksveer en bij Bloemcreatief in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1, maar wacht niet te lang, op=op. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start, maar de deuren van het Dongemond College gaan al om 14.00 uur open. Via de ingang aan de collegeweg kun je de school bereiken.

L3 Spruiten spruiten en nog eens spruiten 9 11 2017 02

Blijf op de hoogte
Natuurlijk kun jij Sint en de Pieten vaker zien en spreken. Zaterdagochtend 25 november schuift een groepje kinderen aan bij het Sinterklaasontbijt. En je ontmoet Sint en Pieten bij de Plus in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Zaterdagmiddag 2 december wordt een feestje. Feest mee in ’t Anker, bij de Jumbo en de Albert Heijn.
En het is nog ver weg en we willen er nu zeker nog niet aan denken, maar woensdag 6 december zwaaien we Sint en de Pieten samen uit. Maar eerst eens kijken hoe de avonturen van Dingeman verder verlopen. Kijk maandag én donderdag via SlogTV en de Facebookpagina Sint GBRV naar de SintVlog. En mis de extra uitzending op dinsdag niet. De vorige afleveringen kun je nog steeds kijken via facebook. Onder het kopje ‘video’s’ staan ze allemaal bij elkaar.