Nog een paar nachtjes…

Geertruidenberg/Raamsdonksveer - De spanning neemt toe, het is nog maar een paar nachtjes slapen… De stoomboot is onderweg, maar komen Sint, de Pieten en cadeaus toch wel veilig aan in Nederland? En varen ze zondag 19 november weer allemaal de Passantenhaven binnen? Sinterklaas blijft altijd rustig, maar wij maken ons toch wel een beetje zorgen. Er gaat namelijk van alles mis…Sinterklaas en Zwarte Piet zijn in volle vaart op weg naar Nederland. Ze hebben zin in hun jaarlijkse bezoek aan Nederland. Dingeman dacht ook helemaal klaar te zijn, maar er blijkt van alles mis te gaan. En dat allemaal nadat hij spruiten heeft verkocht waarover graagstof is gestrooid. Of was het dan toch raarstof… Auto’s die veranderen in de wasstraat, pijlen die alle kanten op wijzen behalve de goede, een burgemeester met regenlaarzen aan en de zwervers die er geen enkele noot meer goed uitkrijgen, zelfs geen pepernoten. Dingeman lost het graag allemaal op voor de intocht, maar gaat hem dat ook lukken? Hij vraagt iedereen en vooral jou om een beetje hulp. Heb jij al een mooie pijl gemaakt die wel richting de haven wijst of is jouw Sint Vind Mij Mijter al af?

L4 Hoeveel nachtjes nog Komt alles wel goed 16 11 2017 03

 

Helemaal gereed?

Natuurlijk helpen we allemaal om Sint en alle Pieten de juiste kant op te laten varen, richting de Passantenhaven. Maar ben jij er ook al helemaal klaar voor wanneer ze de haven gevonden hebben? Alle Sinterklaasliedjes geoefend, de kleurplaat gekleurd, die je downloadt via www.sintgeertruidenberg.nl, en heb je je verlanglijst al gereed? Dan is het nu alleen nog aftellen tot aan de intocht. Zaterdag 18 november kunnen we Sint en de Pieten volgen op tv, ze gaan dan aan wal in Dokkum. En daarna varen ze zo snel mogelijk door naar de Passantenhaven, zodat wij ze zondag 19 november met zijn allen in onze gemeente kunnen ontvangen. Om 12.30 uur gaat de act aan de haven van start en komen we erachter of alles goed komt. Voor auto’s en fietsen is er geen plaats in de Passantenhaven, dus kom zoveel mogelijk te voet. Fietsen mogen alleen geplaatst worden in de speciale fietsenstalling op het grasveld bij het Brandepoortbastion. Heb jij nog niet alle SintVlogs gezien? Ga dan snel naar de Facebookpagina: SintGBRV, onder het kopje video’s staan alle Vlogs op een rijtje.

 

Een mooi feestje

De vlag hangt al uit op de brug, feest jij zondag mee tijdens de intocht? Kom samen met je broer, zus, papa, mama, opa en oma, dan maken we er met zijn allen een mooi feestje van. Tekeningen en kleurplaten neemt één van de Postpieten graag in ontvangst. Oprollen is niet nodig, dan kunnen Sint en de Pieten meteen zien hoe mooi jouw kunstwerk geworden is. En wie weet vindt Sint jouw tekening zo mooi dat je aan mag schuiven bij het Sinterklaasontbijt op zaterdag 25 november. 


Kindermiddag Dongemond College

Sint en de Pieten feesten na de aankomst graag nog even verder. En dat doen ze het liefst met jou! Tijdens de kindermiddag kun je bijpraten met Sint, gezellig dansen en zingen met de Pieten. De Koele Pietenband laat van zich horen. En er zijn schminksters die de mooiste sinterklaascreaties op jouw gezicht toveren. De zaal van het Dongemond College gaat om 14.00 uur open en om 14.30 uur gaat de kindermiddag echt van start. Via de ingang aan de collegeweg bereik je de school. Natuurlijk gebeurt er tijdens de kindermiddag altijd iets. Net als vorig jaar maken de Pieten Creabea en Isabella er een feestje van. Geniet mee met een spruit, Beternoten en leuke opdrachten. Dat wordt een gezellige middag die je niet wilt missen. Haal jouw toegangskaartje bij Foto Toon Siemons en T&Espresso in Raamsdonksveer en bij Bloemcreatief in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1, maar op=op.

Nog meer Sint en Piet

Natuurlijk kun jij Sint en de Pieten vaker zien en spreken. Zo staan er diverse winkelbezoeken op de planning. Zaterdagochtend 25 november brengen ze een bezoek aan de Plus in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. En op zaterdag 2 december ontmoet je ze in het winkelcentrum van Raamsdonksveer, bij de Jumbo en Albert Heijn. Zondag 3 december zijn Sint en enkele Pieten te gast in de OLV Hemelvaartkerk in Raamsdonksveer. Samen gaan ze er een mooie gezinsviering van maken. Er is al een stoel gereserveerd voor de Sint en hij kijkt uit naar de mooie liedjes van Kinderkoor Tinter. Na de mis hebben Sinterklaas en Pieten tijd voor een handje en een praatje. Ben jij er ook bij? En al is het nog ver weg, woensdag 6 december zwaaien we Sint en de Pieten uit. Voor tijden, foto’s en extra informatie ga je naar de Facebookpagina: SintGBRV en de website www.sintgeertruidenberg.nl.