Afdrukken

Beternoten terecht, intocht gered

Geertruidenberg/Raamsdonksveer - Zondag 19 november begon spannend voor alle kinderen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer, maar nog meer voor de vriend van Sinterklaas. Afgelopen weken volgde je Dingeman tijdens zijn voorbereidingen naar het Sinterklaasfeest via zijn speciale SintVlog. Hij ging goed van start, maar uiteindelijk ging alles mis. Het was dan ook maar de vraag of Pakjesboot 8 de Passantenhaven wel zou kunnen vinden. We hadden ons nergens druk om hoeven maken, alle Pietenkrachten werden ingezet om de intocht te redden en het werd een spetterend feest. Met een heerlijk zonnetje en prachtige regenbogen.

IMG 20171119 WA0039

Sinterklaas vond het toch wel belangrijk dat alle kinderen in Nederland hun bord met spruiten eens leeg zouden eten. Daar maakte Dingeman meteen werk van. Via een tip van de Bakpiet kwam hij terecht bij zijn achterneef met een geheim recept. Met graagstof zou iedereen de spruiten naar binnen gooien als pepernoten. Maar daar ging helaas iets mis. Er ging geen graagstof over de spruiten, maar raarstof. En dat had nogal een rare uitwerking op iedereen die de spruiten at. Iets wat Dingeman helaas al snel merkte. Voor de spuiten liepen alle voorbereidingen op rolletjes. Toen alle spruiten uitgedeeld waren was Dingeman terug bij af.

 

In het water gevallen

SG20171119intocht01Auto’s die veranderden in de wasstraat, pijlen die alle kanten op wezen behalve de goede, een burgemeester met regenlaarzen aan en een ambtsketting om haar benen. En de zwervers die er geen enkele noot meer goed uitkregen, zelfs geen pepernoot. Dingeman ging voor een oplossing en nam opnieuw contact op met Bakpiet. Er werden meteen Beternoten gebakken, die Postpiet via de luchtpost kwam afgooien. De zak Beternoten kwam naar beneden gevallen en Dingeman stond klaar om hem op te vangen. Maar hij hield de kade niet goed in de gaten en plons daar lag hij in het water, nat en ijskoud!

 

Fantastische hulp

Met hulp van alle kinderen die mooi versierde pijlen maakten en prachtige Sint Vindt Mij Mijters knutselden. Die allemaal wel de juiste weg naar de haven wezen. Zette de Pakjesboot koers naar de haven, maar de aankomst liet nog even op zich wachten. Gelukkig wisten enkele Stuntpieten en Flyboard Piet de haven wel te vinden. Zij hielpen Dingeman graag alles weer op orde te maken. De Beternoten bleken aan de brug te hangen en met hulp van Flyboard Piet konden ze daar snel afgehaald worden. Maar nee toch, Flyboard Piet maakte een gekke beweging en de Beternoten vielen plons het water in. Gelukkig was er een duiker in de buurt die de zak snel opdook. Meteen werden de Beternoten uitgestrooid.

SG20171119intocht02

 

Eind goed al goed

De Zwervers bliezen weer de mooiste Sinterklaasliedjes, de pijlen wezen weer de juiste kant op en burgemeester Willemijn van Hees wist weer precies waarvoor zij naar de haven gekomen was. En ja eindelijk, na lang wachten kwam pakjesboot 8 dan toch echt de Passantenhaven binnengevaren. En natuurlijk werd het één groot feest met al die vrolijke Pieten en die lieve Sinterklaas. De burgemeester en Dingeman namen de officiële ontvangst op zich. En daarna voor iedereen pepernoten en een handje of high five. De Muziekpieten maakten er een vrolijke boel van. Lekker dansen en zingen op de vrolijke Pietenklanken. En nadat alle kinderen uitgebreid begroet zijn, vertrekken de Pieten naar het Dongemond College. Sint en Hoofdpiet reden in een mooie gele bus de brug over. Klaar om gezellig verder te feesten.

 

Zingen en dansen

Als de gele bus bij het Dongemond College aankomt, is het al een gezellige boel binnen met kinderen en hun ouders. Een paar schminksters toveren prachtige creaties op kindergezichten. Dan kruipen Piet Isabella en Creabea Piet het podium op en maken er een fantastische show. Al gaat hier toch ook nog wel wat mis. Dingeman komt namelijk met de allerlaatste raarstof spruit en Creabea kan er niet vanaf blijven. Na een kleine hap kan ze niet meer op haar benen staan. Gelukkig kunnen ze Beternoten verdienen om het op te lossen. Samen met alle kinderen en Pieten voeren ze opdrachten uit en verdienen ze letters. Raden, zoeken, zingen, maar vooral veel dansen. Wanneer de geraden woorden een complete zin vormt zijn de Beternoten binnen. Gelukkig Creabea kan weer op haar benen staan. Sint en Hoofdpiet maken het feestje compleet, ze genieten met volle teugen van de muziek en dans en natuurlijk van al drie lieve kinderen die er zijn. Een geslaagde kindermiddag die wordt afgesloten met een foto van de Sint en een heerlijk ijsje.

SG20171119kindermiddag06

 

Nog meer Sint en Piet

Natuurlijk kun jij Sint en Pieten vaker zien en spreken. Zo staan er diverse winkelbezoeken op de planning. Zaterdagochtend 25 november brengen ze een bezoek aan de Plus in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. En op zaterdag 2 december ontmoet je ze in het winkelcentrum van Raamsdonksveer en bij de Jumbo en Albert Heijn. En op zondag 3 december zijn Sint en enkele Pieten te gast in de OLV Hemelvaartkerk in Raamsdonksveer. Voor een mooie viering. En al is het nog ver weg, woensdag 6 december zwaaien we Sint en de Pieten uit. Voor tijden, foto’s en extra informatie ga je naar de Facebookpagina: SintGBRV en de website www.sintgeertruidenberg.nl.