Afdrukken

Ontbijt, winkels en kerkbezoek

Geertruidenberg/Raamsdonksveer - Zaterdagochtend 2 december, het is stil op straat. Uit de slaapkamer van Sinterklaas klinkt gesnurk. Sint en Pieten hebben een drukke nacht achter de rug. Hoofdpiet is al wel op, hij ontvangt de prijswinnaars van het Sinterklaasontbijt. Gespannen koppies, in afwachting van wat komen gaat. Eerst samen op pad naar de bakker om broodjes te halen. En dan is het tijd om Sinterklaas te gaan wekken. ‘Sinterklaas wakker worden, tijd voor het ontbijt!’

IMG 0471i

Wat een verrassing voor Guus, Koen, Luuk, nog een Luuk, Collin, Wessel, Fleur, Daan, Iris, Raff, Liza, Nina, Floor en Bo. Zij vonden een speciale brief in hun schoen. Een speciale uitnodiging voor een bijzonder ontbijt. Helemaal zelf verdiend, omdat zij de mooiste kleurplaten of meest bijzondere of liefste tekeningen meebrachten naar de intocht. Daarom mogen zij samen met Sinterklaas alle mooie tekeningen en kleurplaten bekijken en gezellig ontbijten. En wat leuk burgemeester Willemijn van Hees schoof ook gezellig aan.

Geen tijd voor gesnurk
Voor de meesten is het bezoek best een beetje spannend. Maar tijdens de wandeling naar de bakker krijgt Hoofdpiet al snel gezellige en mooie verhalen te horen. Er worden broodjes en eierkoeken gehaald en alle kinderen helpen met dragen. Terug in het hotel is er helaas nog geen Sint of Piet te bekennen. Die moeten nog wakker gemaakt worden. De kinderen helpen Hoofdpiet graag bij dit klusje. Is er eerst enkel wat gesnurk te horen vanuit de slaapkamer, al snel is het er een gezellige boel. Sinterklaas ligt netjes in bed, maar de Pieten liggen overal, op stoelen, in kasten en zelfs voor de deur. Sinterklaas moet even goed kijken als hij wakker wordt, hij heeft niet iedere dag zoveel kinderen aan zijn bed staan. Al snel herkent hij de kinderen en heet hij ze van harte welkom. En als ook alle Pieten wakker zijn, is het tijd voor een lekker ontbijt.

Broodje pepernoot
De kinderen en Pieten dekken samen de tafel en dan zoekt iedereen een plaatsje voor dit speciale ontbijt. Dat wordt lekker genieten van broodjes, eierkoeken, beleg en natuurlijk ook wat te drinken. Maar het is niet voor niets een Sinterklaasontbijt, dus op en tussen de borden liggen lekkere pepernoten en schuimpjes. Dus lekker snoepen en gezellig babbelen met Sinterklaas en Pieten. Sommige kinderen komen bijna niet aan eten toe. En het leuke aan het Sinterklaasontbijt is nu juist dat je mag eten wat je wilt. Je kunt kiezen voor een broodje kaas of worst, maar een broodje pepernoot is toch ook wel erg lekker. Vooral de Pieten weten heel goed hoe je een feestje van je boterham maakt.

Grappen, zingen en cadeaus
Er is van alles te beleven aan en naast de ontbijttafel, grapjes maken met de Pieten, samen Sinterklaasliedjes zingen en lekker dansen. En natuurlijk alle vragen, die je maar kunt bedenken, stellen aan Sinterklaas en de burgemeester. Wanneer alle buiken en buikjes gevuld zijn, mogen de kinderen met Sint en Hoofdpiet op de foto. Ook wordt er een gezellige groepsfoto gemaakt en de kinderen worden verrast met een cadeautje. Als alle papa’s en mama’s hun fototoestel hebben volgeschoten is het tijd om te gaan. Het liefst hadden Sint en de Pieten de hele dag gefeest met hun speciale gasten, maar hun agenda is overvol. Na een laatste liedje en een dankjewel worden Sint en Pieten uitgezwaaid. Het ontbijt was top! Een gezellige ochtend is omgevlogen. Sinterklaas kijkt al uit naar het ontbijt van volgend jaar.

IMG 0850 bwi

Muziek, pepernoten en winkelwagens
Zaterdagmiddag ontmoette je Sint en Pieten in het winkelcentrum van Raamsdonksveer. En er werden bezoeken gebracht aan de Jumbo en Albert Heijn. De Koele Pietenband en Pieten maakten er een gezellig feestje van. Maar het Pieten tellen ging steeds mis. Ze maakten er een spelletje van en gingen er steeds vandoor, dus Sint kwam niet ver met tellen. ‘Sinterklaas ze luisteren helemaal niet naar jou!’ Gelukkig ging de polonaise een heel stuk beter. In de supermarkten Jumbo en Albert Heijn feestte het gezelschap gezellig nog even verder. In de Jumbo konden kinderen hun schoentje met een cadeautje ophalen en in de Albert Heijn werd je aan de kassa geholpen door Pieten. Allemaal gezellige bezoeken met vrolijke kinderen, rondvliegende pepernoten en Pieten die de boel op zijn kop zette.

polonaise

Mooie viering
Zondag 3 december waren Sint en enkele Pieten te gast voor een speciale Sinterklaasviering in de OLV Hemelvaart Kerk in Raamsdonksveer. Een mooie viering waarbij heel wat kinderen met hun papa’s en mama’s aanwezig waren. Sint en Hoofdpiet kregen een mooi plaatsje toegewezen. De rest van de Pieten schoof gezellig aan in de kerkbanken. Samen met kinderkoor Tinter worden bekende Sinterklaasliedjes gezongen. Sinterklaas neemt ook nog even het woord. Hij vertelt over de kerstboom die hij samen met de Pieten zal versieren. Die boom doet hem aan alle kinderen in Nederland denken, zij zijn de lichtjes in zijn kerstboom. Na de viering kunnen de kinderen Sinterklaas en Pieten nog een handje geven in het parochiecentrum. Daar krijgen ze wat te drinken en een cadeautje.

L7 7 12 2017 Zetten de winkels op zijn kop 03

Dag Sinterklaasje!
En nu is Sinterklaas uitgewaaid. Woensdag 6 december voer de boot de haven uit, terug naar Spanje. Volgende week lees je hierover nog een kleine terugblik in De Langstraat. Een afsluiting van een mooie Sinterklaasperiode. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Geniet nog even na op de Facebookpagina: SintGBRV of speel nog een laatste Pietenspelletje op de website www.sintgeertruidenberg.nl.