Zijn jullie er klaar voor?

Spanje – Wat ontzettend leuk dat Sinterklaas al van zich heeft laten horen. Hij stuurde Dingeman een brief en liet weten dat hij graag weer naar Geertruidenberg komt varen. Maar we moeten hem wel een beetje de weg wijzen. Dat moet helemaal goed komen met pijlen en een bord met ‘haven’ erop. Maar wat was dat nu, moeten we van Sinterklaas aan de spruiten?

Daar gaat Dingeman achterna, hij roept hulp in vanuit Spanje. Heb jij ook meegekeken met de eerste twee SintVlogs? Volgende week mogen we van twee nieuwe afleveringen genieten!

Wat fijn dat Dingeman de eerste contacten met Spanje al heeft gelegd, maar dat verhaal over die spruiten gaat vast nog een staartje krijgen. Natuurlijk kijken we allemaal uit naar de komst van Sint en de Pieten. Maar moeten we nu echt aan de spruiten om een cadeautje in onze schoen te krijgen? Gelukkig gaat Dingeman voor ons op zoek naar informatie en oplossingen.

Oefenen maar
Een jaar lijkt altijd lang te duren, maar gelukkig is het aftellen nu wel begonnen. In de stoomboot hebben we alle vertrouwen, die heeft al heel wat stormen doorstaan. Maar ben jij er ook al helemaal klaar voor? Zijn jouw schoenen gepoetst, is de schoorsteen niet te vies en heb je al wat tekeningen of knutselwerken op voorraad liggen? En vergeet niet al die mooie liedjes over Sinterklaas en Zwarte Piet te oefenen. Je wil toch wel mee kunnen zingen als je aan de haven staat? Als je nog niet begonnen bent, dan is vandaag daar wel een mooi moment voor. Want naast het zien van alle kinderen, kijkt Sint toch het meeste uit naar jullie gezang tijdens de intocht.

Klaar ontvangen maar
Zaterdagmiddag 18 november worden Sint en Pieten verwelkomd in Dokkum. En ’s Avonds stappen ze allemaal aan boord om snel door te varen naar ons. Maar dan moeten we ze wel laten weten welke kant ze op moeten varen. Heb jij al een pijl opgehangen om ze de weg te wijzen? Dan weten we zeker dat we ze zondag 19 november kunnen ontvangen in de Passantenhaven van Geertruidenberg. Als jullie ervoor zorgen dat jullie alle Sinterklaasliedjes kennen en een mooie tekening of kleurplaat bij hebben. Zorgt het Sint Nicolaas Comité Geertruidenberg Raamsdonksveer ervoor dat alles in de haven gereed is. Dan kan de pakjesboot veilig aanleggen. En heet burgemeester Willemijn van Hees, samen met Dingeman, Sint en Pieten van harte welkom namens ons allemaal.

Wat een feest
Als Sint en de Pieten aankomen is het sowieso feest, maar het feest is pas compleet met jou erbij! Dus kom zondag 19 november om 12.30 uur naar de haven en breng gezellig je broertje, zusje, papa, mama, opa en oma mee. Dan maken we er met zijn allen een mooi feest van maken. Het is nog wel wat nachtjes slapen, maar zet het toch alvast jouw agenda. Zorg dat je erbij bent!

Kindermiddag Dongemond
Sint en de Pieten hebben jullie al bijna een jaar niet gezien, daarom houden we het niet bij de intocht alleen. We feesten gezellig verder tijdens de kindermiddag op het Dongemond College in Raamsdonksveer. Na de intocht wandelen de Pieten richting Raamsdonksveer en jij loopt gezellig met ze mee. Sinterklaas en Hoofdpiet volgen als laatsten. Wil jij dansen en zingen met de Pieten, heb je wat speciaals te vertellen aan Sinterklaas of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Zorg dan dat je erbij bent! Haal jouw toegangskaartje bij Foto Toon Siemons en T&Espresso in Raamsdonksveer en bij Bloemcreatief in Geertruidenberg. Voor een kaartje betaal je € 1, wacht niet te lang want op=op. De kindermiddag gaat om 14.30 uur van start, maar de deuren van het Dongemond College gaan al iets eerder open.

Blijf op de hoogte
sintvlog1Beleef de avonturen van Dingeman, Sint en Pieten mee op tv. Jij wilt toch niets missen van alle voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest. Dingeman houd je helemaal op de hoogte via de SintVlog. Kijk maandag én donderdag naar de nieuwste avonturen van Dingeman. Maar natuurlijk kun je ook alle activiteiten met tijden, foto’s en nog veel meer vinden op de Facebookpagina Sint GBRV. En voor nog meer leuks kijk je weer snel op onze nieuwe website: www.sintgeertruidenberg.nl. Ja, hier dus!