Borstplaat

  • 500 gram witte basterdsuiker
  • flinke eetlepel cacao
  • 150 ml room (ongeklopte slagroom)
  • 40 gram roomboter en wat extra om in te vetten
  • bakplaat met een vel bakpapier
  • vormpjes (rondjes of hartjes)
bakken-bewegende-animatie-0109Vet de vormpjes in met wat boter en leg de vormpjes op het bakpapier.
Doe de bastersuiker, cacao en room in een steelpan.
Op laag vuur aan de kook brengen en dan ongeveer 10 minuten blijven roeren totdat het zo dik is dat er een lange druppel aan de lepel blijft hangen.
Haal de pan van het vuur en roer er de boter door.
Blijf roeren of kloppen totdat het troebel wordt. 
Vul de vormpjes een halve centimeter hoog met het suikermengsel en laat 10 minuten opstijven tot de bovenkant hard voel.
Haal de vormpjes van het bakpapier en zet ze op hun kant.
Als het helemaal hard is geworden kun je de borstplaatjes uit de vormpjes drukken.

 De bronafbeelding bekijken